tirsdag 22. juni 2010

Plastpest

Som det står i bloggen skal den handle om litt forskjellig innan båtverden. Eg fekk eit spørsmål om "båtrust" i dag, og tenkte eg kunne sei litt om det. Plastpest er namnet, og er noko av det kjedeligaste ein kan oppdaga på undervannsskroget. Det er vannintrenging i laminatet som gjer at skroget over tid kan bli porøst og lite motstandsdyktig mot slag og støyt. Desverre er det mange båtar som er bygd med billig og dårlig material, i tillegg til dårlige byggemetodar. Båtar som er bygd av epoxy, vinylester eller isopolyester er ikkje i faresonen for dette.

Du kan og gardere deg mot plastpest viss du bruker epoxyprimer før du bunnstoffar båten. Det er forutsatt at båten ikkje er bunnstoffa frå før eller at bunnstoffet er fjerna.

Men er du så uheldig å ha fått plastpest på båten din, må båten sandblåsast under vannlinja og primast med epoxyprimer to-komponent. Deretter må båten sparklast før eit siste lag med epoxyprimer og bunnstoff. Så fort du oppdager plastpest må du ta affære med ei gong.

Viss du ikkje er ein person som fixer sjølv så bør du ta kontakt med eit båtverkstad. Lurt å forhøyre seg om pris på ulike plassar, for her kan nok pris variere som på andre ting. Jobben kan fort bli kostbar.

Ta gjerne kontakt viss det er fleire spørsmål :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails