onsdag 22. september 2010

gammal bunnsmøring

Fekk ein mail her om dagen om fjerning av gammal bunnsmøring.

"...hadde den på land i vår og vaska, pussa og bunnsmurte, så trodde jeg at jeg hadde klikka. Det er et tykt lag med gammelt bunnstoff, og sikkert en salig blanding av selvslipende og kobber stoff og... Uansett så flassa det sikkert like mye av som jeg fikk smurt på, og det gikk vel med nesten dobbelt så mye bunnstoff som vanlig.

Neste år har jeg derfor lyst å prøve fjerne alt gammelt stoff, for så å starte på nytt. Så derfor lurte jeg på om du hadde et tips til hvordan enklest få fjerna det gamle bunnstoffet. Har fått tips om sandblåsing og skraping... Tenkte kanske at en fagmann som deg hadde et sikrere tips?"

og svaret mitt  var då :

"kjenner til dette problemet ja. Har desverre ingen kjappe løysingar på det. Men sand/vannblåsing er det beste, enten gjere det sjølv og leige apparat eller leige folk til heile jobben. Har sett at folk har skrapt vekk alt og, med godt resultat. Det kan virka som mykje arbeid og peng dette, men du har att for det. Viktig at du i ettertid ikkje smører på for mykje bunnstoff, eitt strøk pr. år er nok. Første året (etter all skraping blåsing) tar du to strøk epoxyprimer og to strøk bunnstoff. Deretter flikker du berre der det har slept bunnstoff, og flikke i vatnlinja kvart år.
Lykke til! "
1 kommentar:

  1. Heisann, Roger. Jeg har lest noen tips der folk med stort hell har blandet kaustikk soda, vann og tapetklister og smører på, for deretter å skrape/spyle bort "gørra". Har du noen erfaring med dette?

    Et annet tips jeg leste var å gjøre dette når det var kaldt i lufta, da bunnstoffet satt løsere da.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails