lørdag 17. juli 2010

Kosterøyene i Sverige

Kveldens mimrestund går til Svenskekysten nærmare bestemt Kosterøyene og området rundt. Farvatnet rundt desse øyene inneheld mange umerka grunner. Dette resulterte i at me ungane låg framme på baugen på båten for å varsle om grunner, då pappa på flybridge navigerte frå Strømstad til øyane. Me gjekk med så sakte fart som mulig og me kvakk veldig når grunnene dukte opp frå intet.

Eine øye me ankra opp ved var nydelig. Der var det 4 m djupt og me kunne legge oss med skutesida inntil bergveggen. Berget danna ei naturlig kai, og me kunne berre spasera i land. Dette var praktisk for oss som og hadde med storesøster sin hund Tina.Det er litt rart å tenke i dag på at me var 4 barn 2 vaksne og 1 hund i ein 30 fots halco. Dagens standard for båtferie med familie er nok ein litt annan enn då. Mamma må ha vore ei tolmodig sjel som heldt styr på mat og klede for ein heil gjeng i mange veker.

Meg og vetlebror fann ein slags kanal med sjøvatn som leiia inn mot ein stor dam med fin sandbotn, eit lite paradis. Men det som var enda meir spennande var ein gjenstand som eg og vetlebror var overbeviste om var ei tysk mina. I verklegheita var det berre ein stålbøye som hadde rekt i land, men fantasien vår var ubegrensa. Dagane gjekk ellers med til å utforske den spennande øya, me sprang rundt med hovane våre og fanga småfisk og andre skattar.

Utrulig så eksotisk Sverige var for oss barn; raude lakrissnører, gjennvinningsautomat for colaboksar og alt anna plastikk fiks fakserier som dei selde på torget i Strømstad. I løpet av tida på Koster kom to familiar som slo følge med oss i ein stor Enes 32. Meg og guten i den båten var rundt om på oppdagelses ferd med gummibåten vår med 5 Hk Yamaha på.

Det er slike minner som gjer at eg sjølv no bygger meg familieferiebåt. Draumen er å ta med eigen familie langs norskekysten og til Sverige og Koster. Forhåpentligvis vil dei sette like stor pris på ein slik tur og få eigne gode minner som dei kan dele vidare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails