fredag 16. juli 2010

Minner frå Tvedestrand

                                                Bilete er lånt av Tvedestrandposten, Frode Gustavsen

I kveld går turen tilbake til bardomsferien og innom Tvedestrand. Der var det "tilfeldigvis" båtrace akkurat den helga me kom crusande. Så istaden for å legga oss i lag med dei andre båtane, som publikum la me oss med ei øy og fekk sett båtane i racet passera med berre 30 meter avstand. Båtane i racet var Formel 1 katamaranar med utenbordsmotor, dei var bygd av tynn kryssfinèr og epoxy.

Dag to låg me og kikka på båtane att og då opplevde me at ein av racerbåtane flippa rundt og landa på båten som kom bak. Begge førarane kom heldigvis uskadde frå det, men båtane var berre finèrflak att. Den eine båten sank umiddelbart, medan den andre vart liggande i vannskorpa. Me kjørte bort til denne og slepte den til land i lag med førar.

Dette var ikkje noko unikt tilfelle denne helga, fjorden var full av finerflak etter at minst ti båtar enda i samme skjebne. Dette gjorde store inntrykk på ein liten gut som meg som ikkje før hadde sett racerbåtar i verklegheita. Det  var ein heilt annan opplevelse å sjå dei passere 30 meter i frå enn på ein tv skjerm. Og i tillegg vart ein vitne til fleire krasj, gjett om augo var store og spenninga høg. Om kvelden var det tid for å ankre opp ved øya "vår". Me fyrde opp grillen og prata om dagens hendingar i solnedgongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails