tirsdag 27. juli 2010

Svalbard


Sjølv om eg utdanna meg som snekker då eg gjekk på vidaregåande, så har eg alltid jobba med båt i lag med pappa. I kveld vil eg fortelje om eit uvanlig oppdrag me fekk for mange år sidan. Monica Kristensen ( polarfarer) hadde leigd båten Polarsyssel og reist på ekspedisjon i Sørisen, men båten var vanligvis stasjonert på Svalbard. Den eine av dei to lettbåtane på Polarsyssel vart skada og det å få båten frakta frå Svalbard til Tromsø for å få reparert skadene vart for kostbart. Så me tok jobben og fekk gratis reise og opphold på Svalbard.

Då me ankom Svalbard vart me møtt av ein gammal venn av pappa, kriminalpoliti Halvard Tømta. Han og familien hadde vore med på ein av båtferieturane våre til Kosterøyane. Han jobba no på Svalbard som Sysselmann. Sonen hans som eg leika med på Koster, var butikkmann på Svalbard. Det var rart og sjå kvarandre att, på Koster var me jamnhøge og berre ungar, men no var han ein meter høgare enn meg, og me hadde vaksnast litt kan du sei.

Båten me skulle reparere var skadd i baugen og skadane blei reparert på same måte som eg har fortalt om tidligare båtar med skrogskade. Det vart ein spanande og annleis jobboppdrag med litt tid til å sjå seg rundt og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails