søndag 25. juli 2010

Mandal og feriemimring...

Sidan det er helg og eg ikkje har jobba, berre kost meg med familien både på sjø og land, vert det mimring i kveld. Turen går tilbake til Mandal og ei meget spesiell oppleving. Dagen byrja rolig med at me var på Mandalsanden å bada og kosa oss. Det er ei nydelig strand med deilig sand som ligg rett utanfor Mandal sentrum. Vidare var me på handling av mat for vidare båttur, men la oss til ro for kvelden i Mandal.

Seint på kvelden/natta våkna pappa av at det var folk på flybridgen vår. Han heiv på seg klede og for ut på akterdekk. Han vart ganske forskrekka då han såg ein ung mann som prøvde å lage seg eit bål oppe på vår flybridge. I sinne fekk han stoppa mannen og kasta han på kaia. Deretter hoppa han etter han og gav han juling. Plutselig kom fleire til og treiv pappa vekk. Pappa trudde dei ville hjelpa  hjelpa ungdommen, men dei tok derimot tak i han og kasta han på sjøen. Han landa med eit dunk ombord i ein båt der fleire ungdommar sat og venta.

Det viste seg at dette var nokre butikkeigarar frå Mandal som hadde gått i sammen for å verna om butikkane sine. Desse ungdommane som sat i båten og han som hadde fått juling hadde raida Mandal i lengre tid med hærverk og innbrot. Butikkeigarar og politi hadde ikkje fått has på dei og sleit stort med å få dekka skader og tap av forsikringsselskap etterkvart.

Me barn låg og sov og ante fred og ingen fare. Då me vakna morgonen etter fekk me høyra kva som var skjedd. Me var ganske overgidde over nattas ville hendingar og i tillegg vart me invitert på frukost med ordførar og politimeisteren i Mandal. Ei oppleving som sitt godt att i minne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails